Agenda


Burn-out traject - NIEUW EVENWICHT -

Voor wie: mensen met burn-out/ overspannenheidsklachten

Wat: Een traject van 3 individuele coachingsessies, en 3 groepsbijeenkomsten (kleine groep). In de coachingsessies wordt o.a. een paard ingezet.

Waar: Zorgboerderij Blommendal te Stoutenburg (vlakbij Amersfoort)

Veel mensen hebben op dit moment te maken met klachten die gerelateerd zijn aan stress, overspannenheid en burn-out. Er wordt veel van ons gevraagd in de huidige maatschappij. We willen zo veel ballen tegelijk in de lucht houden en gunnen onszelf onvoldoende rust.
Mensen die te maken hebben met overspannenheid of een burn-out, hebben een aantal dingen gemeen. Ze hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel, het zijn de harde werkers. Vaak zijn ze perfectionistisch. Het zijn over het algemeen (sociaal) gevoelige mensen, die moeilijk nee kunnen zeggen.

Als je net in een burn-out zit, kan je nog niet veel en heb je tijd nodig om tot rust te komen. In de herstelfase heb je behoefte aan handvatten. Of misschien wil je voorkomen dat je in een burn-out beland en voel je dat het zo niet langer kan. Je weet dat je de dingen anders aan moet gaan pakken. Maar hoe???? Dit traject kan je inzicht geven op veel gebieden. Het is een traject op maat, met jouw persoonlijke situatie en hulpvraag als uitgangspunt.
We gaan op zoek naar de oorzaken van jouw klachten. Welke patronen zitten daar achter (bewust en onbewust).
Je gaat meer contact maken met je gevoel: het leren voelen van spanning, van grenzen, van wat jou energie kost, maar vooral van wat jou energie geeft. We gaan op zoek naar jouw kwaliteiten en hoe je die in kan zetten te behoeve van jezelf en van 'de wereld'.

In de groepsbijeenkomsten (maximaal 4 personen) is er ruimte om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en om elkaar te steunen in het proces. Waarom zet ik paarden in? Paarden zijn zeer gevoelig en geven zuiver en zonder oordeel terug wat wij uitstralen. Met behulp van een paard komen we heel snel tot de kern. Paarden helpen ons om te leren voelen, ze ondersteunen ons in het proces van dichter bij onszelf komen. Dichter bij wat bij ons hoort, bij wie we werkelijk zijn.

Ook ik heb te maken gehad met burn-out klachten. Het was geen feestje toen ik er middenin zat, het was een enorme worsteling. Maar uiteindelijk heeft het mij veel goeds gebracht. Dit maakt dat ik me graag als coach wil inzetten voor mensen die eenzelfde proces doormaken.


Meer informatie via esther@estherschaper.nl of Mob: 06 519 39 208